Kontakt z nami

Vaše vprašanje


 

Družbi Lenovo in Google sta se dogovorili glede nakupa oziroma prodaje oddelka Motorola Mobility, ki skrbi za razvoj mobilnih rešitev, predvsem pametnih mobilnih telefonov. Lenovo bo z nakupom pridobil še večji vpliv v svetu mobilne telefonije ter si močno povečal prisotnost na trgih Severne in Latinske Amerike ter Zahodne Evrope.
 

Vrednost nakupa je ocenjena na okoli 2,91 milijarde ameriških dolarjev, pri čemer je družba Lenovo že poravnala 1,41 milijarde dolarjev (660 milijonov v gotovini in 750 milijonov v delnicah), preostali znesek pa bo poravnala v roku treh let. Motorola Mobility je trenutno tretji največji proizvajalec pametnih telefonov v ZDA ter tretji največji proizvajalec v državah Latinske Amerike.


Družba Lenovo tako prevzema svetovno znani oddelek Motorola Mobility, vključno z blagovno znamko MOTOROLA ter inovativnimi mobilnimi telefoni Moto X, Moto G in DROID Ultra. Google bo pri tem obdržal večino patentov in izumov Motorola Mobility, Lenovo, dolgoletni partner korporacije Google, pa bo prejel licence za uporabo bogatega nabora patentov in druge intelektualne lastnine. V sklopu prodaje bo Lenovo prejel več kot 2000 patentov, ki se nanašajo na blagovno znamko Motorola Mobility in povezane znamke. 

"Z nakupom takšne ikonske znamke, njenega nabora inovativnih izdelkov ter izjemno talentirane ekipe je Lenovo postal pravi globalni ponudnik pametnih telefonov. Prepričani smo, da bomo z znanjem in inovacijami obeh podjetij ustvarili še boljše izdelke ter uporabniške izkušnje. Ne nazadnje smo s prevzemom IBMove znamke ThinkPad dokazali, da lahko vrhunsko znamko in izdelke še izboljšamo. Verjamem, da bomo tudi na mobilnem področju zgradili trdne temelje prihodnjih uspehov," je povedal predsednik uprave in izvršni direktor podjetja Lenovo Yang Yuanqing.


"Lenovo ima znanje in izkušnje, s katerimi bo Motorola Mobility dvignil v enega najpomembnejših proizvajalcev mobilnih rešitev v ekosistemu Android. Prodaja tega oddelka bo družbi Google omogočila, da svojo energijo usmeri v oblikovanje ekosistema Android in izboljšanje uporabniške izkušnje uporabnikov mobilnih naprav po vsem svetu," je povedal izvršni direktor družbe Google Larry Page.


"Kot del Lenova bo Motorola Mobility lažje uresničila cilj z mobilnim internetom doseči naslednjih sto milijonov ljudi. Naša pametna telefona Moto X in Moto G sta odlično sprejeta na trgu, z Lenovom pa bomo naše prihodnje rešitve še izboljšali in predstavili svetu," je povedal izvršni direktor Motorola Mobility Dennis Woodside.


Nakup oziroma prodaja morata biti odobrena s strani regulatornih organov, zatem pa bodo sledile tudi spremembe v posameznih državah, kjer sta družbi prisotni.

www.lenovo.com


O Lenovu
Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) je tehnološko podjetje, največji proizvajalec računalnikov na svetu, ki svoje izdelke in storitve ponuja v več kot 160 državah. Podjetje stremi k snovanju najbolj tehnološko dovršenih osebnih in prenosnih računalnikov ter mobilnih naprav. Poslovanje Lenova temelji na inovacijah, operativni učinkovitosti, zadovoljstvu strank ter jasni poslovni strategiji. Podjetje Lenovo je nastalo z združitvijo IBM-ove proizvodnje osebnih računalnikov. Razvija in izdeluje najkakovostnejše ter varne tehnološke izdelke, ki so enostavni za uporabo. Družine izdelkov obsegajo legendarne poslovne računalnike Think, osebne računalnike Idea ter vrsto strežnikov, delovnih postaj ter vrsto mobilnih naprav z internetno povezljivostjo, kot so tablični računalniki in pametni mobilni telefoni. Lenovo ima svoje razvojne centre v Yamatu na Japonskem, v Pekingu, Šanghaju in Shenzhenu na Kitajskem ter v Raleighu v Severni Karolini. Za več informacij obiščite spletno stran www.lenovo.com.

 

 

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani in vaše izkušnje, ko jih uporabljate. Piškotki se uporabljajo za nujno delovanje spletne strani. Če želite piškotke odstraniti, si poglejte Wikihow stran o piškotkih.

Sprejmem piškotke na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information