Kontakt z nami

Vaše vprašanje

V zadnjem času sem prebral kar nekaj člankov na temo upadajanja prodaje osebnih računalnikov (glede na bruto promet). Večina išče vzrok v Windows 8, ki naj bi bili preveč drugačni, kot uporabniki pričakujejo. Vse bolj popularen je Ubuntu Unity, ki pa gre tudi lahko zelo na živce, če si vajen iskati zadeve po menijih. Delno se problem v Windows 8 da rešiti s Classic Start Menu. Z njim pridete v desktop način in pridobite Start menu nazaj.

 

Ampak poanta naj ne bi bila v tem. V več člankih sem prebral, da ljudje ne potrebujejo več zmogljivih računalnikov in da kupujejo GTDD (good enough) računalnike. Po branju članka sem ugotovil, da so to računalniki Glih Tolk Da Dela. Seveda se strinjam, da večina danes naredi vse preko spleta: pošta, socialna omrežja, pošta in datoteke v oblaku, celo računovodstvo v oblaku...

V redu, strinjam se s tem, da za to ne potrebujete kakšne posebno hitre naprave. Mogoče malo večjo tablico s tipkovnico. Mogoče se malo zatakne pri uporabi certifikata za dostop, pa nič ne de. Pač skoraj nihče ne uporablja tega na tablici. Nakar uporabnik ugotovi, da v njegovo delo spada tudi prijava na razpis. Predloga ima mogoče tudi grafični logotip, dodati je treba grafe, slike, kopirati podatke iz 20-30 dokumentov, po možnosti vse odpreti naenkrat... in poiskati tudi kakih 15 mailov, v katerih so sodelavci skušali pomagati. In potem se zgodi, da GTDD ne zmore več.

Vaš nečak ima rojstni dan. Ker ste za sorodnike znani kot vešči oblikovanja, so vas prosili, da naredite malce lepše vabilo. Se vam GTDD zatika? Vem, da se. Pa se malce sesuje, zablokira in po ponovnem zagonu Outlook ne odpre ničesar drugega kot napako. Pokličete prijazni Tehpoint servis, vam poštima za zares minimalno ceno in spet skušate delati naprej. In prijazni servis pride trikrat, štirikrat v enem mesecu, enkrat popravi celo zastonj. Hm, če vzamete  zdaj celoten strošek v zakup, GTDD ni več za isto ceno. Seveda se zatakne kaj tudi na boljšem računalniku, a zagotovo nikakor ne tako pogosto.

Razmislite, preden verjamete temu, da je poceni nakup najboljši nakup. Kot sem napisal, za marsikaj bo GTDD dovolj dober, za večino zadev pa ne. Preberite tole (povezava). Ni neka mojstrovina, je pa en tak majhen opomnik. Enako se dogaja pri tablicah, tiskalnikih, monitorjih... ampak je že tole dovolj dolgo za branje, da ne bom utrujal.

Vprašajte, preden kupite, tudi akcijskih cen je dovolj, da ne boste dobili občutka, kako ste preplačali svojo potrebo in željo.

 

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani in vaše izkušnje, ko jih uporabljate. Piškotki se uporabljajo za nujno delovanje spletne strani. Če želite piškotke odstraniti, si poglejte Wikihow stran o piškotkih.

Sprejmem piškotke na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information