Kontakt z nami

Vnesite vaše vprašanje ali želje. Navedite tudi svojo telefonsko, če želite, da vas pokličemo.
Vaš email:
Zadeva:
Sporočilo:
ANTISPAM: Koliko je dva krat šest (odgovorite s številko)?

 

 

Klasični oz. operativni leasing 

- Brez pologa.
- Od 12 do 60 mesecev (obrokov)
- Brez stroškov odobritve 75 EUR brez ddv do vrednosti 5000 EUR brez ddv
- Odobritev v 2 urah!
- Minimalna vrednost opreme od 500 EUR navzgor!

 

 

Klasični oz. operativni leasing je oblika financiranja nakupa, kjer leasingodajalec kupi predmet leasinga po izbiri leasingojemalca in mu ga da v uporabo. Pri klasičnem leasingu lahko leasingojemalec postane lastnik predmeta po plačilu odkupne vrednosti po koncu leasing obdobja, oziroma se mu daje možnost za odkup med celotnim trajanjem leasinga. 

Klasični leasing podjetjem omogoča več možnosti zaradi neposrednega učinka na hitrejše prilagajanje podjetij potrebam trga, ter zelo hitro povečanje konkurenčnosti in produktivnosti.

 

Takšna oblika financiranja je namenjena:

vsem oblikam pravnih oseb, ki z investiranjem v osnovna sredstva skrbijo za svojo konkurenčnost, bančne kredite pa uporabljajo kratkoročno za obratna sredstva.

Pri klasičnem leasingu se leasingojemalcu dajejo naslednje možnosti pred oziroma po sklenitvi pogodbe:
- vrnitev predmeta po koncu leasing obdobja,
- odkup po koncu leasing obdobja
- zamenjava za novejši predmet pod istimi pogoji po preteku leasing obdobja oz. med trajanjem leasinga, kar vpliva na konkurenčnost podjetja in prilagajanje zelo dinamičnim tržnim razmeram,
- okvirna partnerska pogodba za podjetja, ki se prilagodi finančnim in tržnim potrebam le-teh (od 25.000 EUR naprej); podjetju dejansko omogoči takojšnje uporabo nove opreme brez predhodnega preverjanja bonitete in odvečne administracije.

 

Slaba stran finančnega leasinga: 

Leasingojemalec knjiži predmet leasinga v osnovna sredstva, istočasno se knjiži celotna vrednost predmeta leasinga kot obveznost. 

Knjiženje v sredstva in obveznosti negativno vpliva na kapitalno strukturo v bilanci podjetja. Odnos med kapitalom in obveznostmi slabi tudi finančno sposobnost podjetja (kreditna sposobnost, slabšanje bonitetne ocene….). Leasingojemalec pri finančnem leasingu knjiži amortizacijo in stroške leasinga, kar negativno vpliva na poslovni izid in na bonitetno oceno, kreditno sposobnost, itn. 

DDV se pri klasičnem leasingu ne financira vnaprej, temveč se plačuje mesečno ob anuitetah. Vhodni DDV se obračunava na mesečni ravni. 

 

 

Ob sklenitvi so potrebni naslednji podatke: 

- ime in priimek odgovorne osebe oz. direktorja
- kopija osebnega dokumenta in EMŠO
- ID za DDV pravne osebe
- številko faksa in stacionarnega telefona - kontaktne osebe
- e-maill naslov - kontaktne osebe, spletni naslov podjetja
- številko TRR in pri kateri banki je odprt račun s katerega bodo plačila
 

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani in vaše izkušnje, ko jih uporabljate. Piškotki se uporabljajo za nujno delovanje spletne strani. Če želite piškotke odstraniti, si poglejte Wikihow stran o piškotkih.

Sprejmem piškotke na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information